Concept

Kunstenaar Dominic Brown (1983) is in Nederland bekend door zijn Modern Murals, hedendaagse decoraties ter verfraaiing en verbetering van de openbare ruimte. De vaak manshoge afbeeldingen op muren en zuilen houden verband met de directe omgeving: met de locatie, het karakter van de stad, ook met de geschiedenis. Naast deze muurdecoraties maakt Dominic Brown opwindende vrije kunst, die wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland.

De murals zijn maatwerk en worden door Dominic Brown ontworpen in nauw overleg met de opdrachtgever. Het concept is uniek in Nederland. Door gebruik van de nieuwste Italiaanse printtechnieken is het eindresultaat als een fresco. De visuals kunnen op elke denkbare ondergrond worden aangebracht. Bijvoorbeeld op metaal, steen, hout en glas. Ze zijn al toegepast op viaductwanden, elektriciteitshuisjes en ter promotie van musea. Met Tapestry Print op wandtapijt kan ook akoestiek worden verbeterd. Hedendaagse murals zijn zeer breed in te zetten. sinds kort is hier nog een heel bijzonder product bijgekomen, prints op zonnepanelen waarmee de mogelijkheid bestaat om gevels te renoveren met decoratieve ontwerpen en kunst die energieopwekkend zijn.

Toepassing

 • Verbetering van openbare ruimte

 • Verbetering van akoestiek

 • Zichtbaar maken van cultuur

 • Renovatie (bijvoorbeeld herstel van beschadigde binnen- en buitenwanden)

 • Bevordering van veiligheid in publieke ruimten

 • Renovatie gevel met geprinte energie-opwekkende panelen

Onze producten

Modern Murals levert de volgende producten voor iedere denkbare ondergrond, zoals metaal, steen, hout en glas:

 • Floor Print

 • Glass Print

 • Plate Print

 • Tapestry Print

 • Wall Print

 • solar prints

 

Wall print

Op een wand met structuur geeft Wall Print het beste resultaat. WallPrint is een flinterdunne transfer film (folie) die volledig integreert met de ondergrond. Het resultaat is als een eigentijdse fresco. WallPrint wordt afgewerkt met een coating. Graffiti en wildplak zijn daardoor eenvoudig te verwijderen.

 

 

solar prints

Ontwerp van Dominic Brown op solar panel

Dominic werkt samen met nederlandse innoverende bedrijven die de mogelijkheid bieden om zonnepanelen te voorzien van print. op deze manier kunnen gevels worden voorzien van verticale zonnepanelen en ontstaat er een win- win situatie van decoratie en energie opwekkende gevels.

 

Glass print

GlassPrint met verlichting.

Glass Print is een folie speciaal voor binnen- of buitenkant van glaswanden. Ter verfraaiing van panden of voor reclamedoeleinden, met de mogelijkheid de glaspanelen van binnenuit te verlichten voor grotere zichtbaarheid op afstand.

Plate Print

Plateprint
Rijnstraat tramhalte richting Scheveningen.

Dit zijn aluminium dibond panelen waarop het artwork met speciale kit wordt vastgelijmd aan de muur. Ernstig beschadigde muren krijgen hierdoor een heel nieuwe look.

Een coating beschermt de panelen tegen graffiti.

Floor print

Floor Print kan worden gebruikt op bestaande en op nieuwe vloeren. Het is een full colour print met een flexibele PU coating, bestendig en slijtvast: er kan goed over worden gelopen. Op creatief vlak zijn er geen beperkingen en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Neem voor uw deur bijvoorbeeld een logo op van uw bedrijf, of geef met Floor Print buiten een start/finish aan.

 

Tapestry Print

Tapestry Print is een andere Modern Mural met grote voordelen. Als wandtapijt niet alleen een fantastische muurdecoratie, maar ook een geluiddemper in binnenruimten. Dit product wordt gemaakt in samenwerking met een gerenommeerde Nederlandse fabrikant van high end tapijten. Door de glans en pooldichtheid krijgen kleuren extra accent en is de helderheid en scherpte hoog. Elk ontwerp is mogelijk, voor zo goed als iedere wens. Vloerkleden met Tapestry Print worden ook geleverd. (Materialen: van polyamide tot Nieuw-Zeelandse wol).

Projecten

Project Elektriciteitshuisjes Fase 1 – Gemeente Rijswijk

Voor de Gemeente Rijswijk hebben wij 14 elektriciteitshuisjes voorzien van visuals, die mooi aansluiten bij de directe omgeving. Bijvoorbeeld door afbeelding van de persoon in de straatnaam, of door een kleur die ter plekke goed past. Dit was Fase Een.

In Fase Twee gaan wij in Oud-Rijswijk aan de slag met 17 elektriciteitshuisjes. Als dit klaar is hebben wij dus 31 huisjes aangepakt. Alle visuals zijn ontworpen door Dominic Brown. Hier zijn voorbeelden.

In de video:
Onthulling van het elektriciteitshuisje aan de Jozef Israëlslaan, in aanwezigheid van wethouder Armand van de Laar.

Project ‘Feest aan Zee’ – Gemeente Den Haag

Voor de viering van 200 Jaar Badplaats Scheveningen (Feest aan Zee) hebben wij moderne muurschilderingen aangebracht aan de Rijnstraat naast het Centraal Station in Den Haag. De murals laten op een kunstzinnige manier het verband zien met Scheveningen en Den Haag, een stad aan zee. Dit project was in opdracht van de Gemeente Den Haag

 

Project Anna van Buerenplein – Centraal Station Den Haag

Voor de gemeente Den Haag heeft Modern Murals het Anna van Buerenplein verfraaid door middel van het beplakken van 12 zuilen met speciale, utradunne folie. Het ontwerp van de 12 zuilen bestaat uit portrettekeningen van Anna van Bueren en haar familie, waaronder Willem van Oranje.

 

Project Winkelcentrum “De Hoven” – Delft

Voor de opening van een nieuw winkelgedeelte in winkelcentrum “De Hoven” in Delft heeft Modern Murals één van de hoofdingangen verfraaid met kleurrijke schilderingen, welke allemaal gebaseerd zijn op de stad Delft. De opvallende kleuren komen uit de nieuwe huisstijl van het winkelcentrum.

 

 


Project “Coming Out Day” – Gemeente Purmerend

Voor de gemeente Purmerend heeft Modern Murals een regenboog visual aangebracht in een fietstunnel naast NS-station Purmerend speciaal voor “Coming Out Day”. Purmerend is één van de 45 regenbooggemeenten in Nederland die zich actief inzet voor een betere acceptatie van LHBT-inwoners. Op het ontwerp is ook de tekst te lezen van het anti-discriminatie artikel van de Nederlandse grondwet.